آیا از بهروزرسانی نسخه وردپرس خود پشیمان شدهاید؟ میتوانید دانگرید وردپرس را به سادگی و با استفاده از پلاگین (یا به صورت دستی) انجام دهید.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس مانند بسیاری دیگر از پلتفرمها همیشه در حال بهروزرسانی امکانات و رفع نقاط ضعف خود است. در این بهروزرسانیها، متخصصان سعی میکنند تمامی جوانب را در نظر بگیرند. از مقوله امنیت گرفته تا طراحی و رابط کاربری.
البته همیشه هم این بهروزرسانیها نتایج خوبی به همراه ندارند. گاهی اوقات کاربران بعد از آپدیت وبسایت خود با مشکلات عمدهای روبرو میشوند، و قالب و چهارچوب وبسایت وردپرس آنها به کلی بهم ریخته میشود. در نتیجه باید سایت را به نسخه قبلی وردپرس برگردانند.
دانگرید وردپرس به معنی بازگردانی وردپرس به نسخههای قبلی و قدیمیتر است. در این مطلب قصد داریم به آموزش دانگرید وردپرس بپردازیم. همراه ما باشید.
پیش از دانگرید: بکاپ بگیرید
قبل از اینکه سراغ متدها و آموزش دانگرید وردپرس برویم، اولین و حیاتیترین قدم این است که از وبسایت وردپرسی خود و تمامی اطلاعات و محتوای موجود در آن بکاپ بگیرید.
با اینکه روشهایی که برای دانگرید وردپرس استفاده میشوند، مطمئن و امن هستند، پیشنهاد ما این است که حتما پیش از هرچیز یک نسخه پشتیبان از سایت خود تهیه کنید. زمانی که با فایلهای هسته وردپرس سر و کار دارید، بهتر است که تمامی احتمالات را در نظر داشته باشید.
برای بکاپ گرفتن از وردپرس هم روشهای مختلفی وجود دارد، برای مثال میتوانید به صورت دستی و با کپی کردن فایلها، یا با استفاده از پلاگین یا اینکه با استفاده از سیستم هاست خود از سایت بکاپ بگیرید.
یکی از پلاگینهای محبوب برای بکاپ گرفتن از وردپرس پلاگین BackUpWordPress است. پلاگینهای بسیار دیگری هم برای بکاپ گیری موجود هستند که میتوانید با رفتن به وبسایت رسمی وردپرس و جستجوی پلاگینهای بکاپ، بهترین گزینه را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید.
دانگرید وردپرس با استفاده از پلاگین WP Downgrade
همانطور که اشاره کردیم میتوانید وردپرس را به صورت دستی دانگرید کنید. اما همیشه استفاده از پلاگین مناسب انتخاب بهتری است. استفاده از پلاگین خطر کمتری از نظر اشتباه پیش رفتن فرآیند و همچنین از دست دادن اطلاعات به همراه دارد.
دانگرید وردپرس با استفاده از پلاگین مطمئنتر است و با سرعت بالاتری هم انجام میشود. در روش دستی شما باید تمامی فایلها را از طریق FTP جابجا کنید، که کمی زمانبر است.
برای دانگرید وردپرس با استفاده از پلاگین، ما پلاگین WP Downgrade را پیشنهاد میکنیم. WP Downgrade یکی از پلاگینهای محبوب برای بازگردانی نسخه وردپرس است. برای دسترسی به این پلاگین کافی است تا به وبسایت رسمی وردپرس بروید و از آن جا این پلاگین را دانلود و نصب کنید.
پلاگین WP Downgrade مسیری مشابه به بروز رسانی وردپرس را طی میکند با این تفاوت که به نسخههای قدیمیتر بازگردانی میشود. خوشبختانه این پلاگین رابط کاربری قابل فهم و بسیار سادهای هم دارد.
تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که نسخهی مورد نظر خود را تایپ کنید یا یک لینک مستقیم برای دانلود به پلاگین بدهید. بقیه کارهای نصب و راه اندازی توسط خود پلاگین انجام میشود.
برای اینکه بتوانید به مجموعهای کامل از نسخهای وردپرس دسترسی داشته باشید کافی است به این لینک سر بزنید. تمامی نسخههای منتشر شده وردپرس در این لینک موجود است.
دانگرید وردپرس به صورت دستی
همان طور که اشاره کردیم به غیر از استفاده از پلاگین، متد دیگری هم برای دانگرید وردپرس وجود دارد و آن دانگرید به صورت دستی است. کمی پیشتر اشاره کردیم که دانگرید وردپرس به صورت دستی کمی زمانبر است که در واقع همین طور هم هست.
برای اینکه به صورت دستی وردپرس را به نسخههای قدیمیتر بازگردانی کنید، به ترتیب مراحل زیر را انجام دهید تا احتمال بروز اشتباه و خطا به حداقل برسد.
مرحله اول – دانلود نسخه قدیمی
اولین کاری که باید انجام دهید بعد از بکاپ گرفتن از وردپرس، دانلود نسخهای قدیمیتر از نسخه حال حاضر است. نسخه فعلی وردپرس همواره در صفحه اصلی پیشخوان وردپرس (پایین صفحه) نوشته شده است. برای دانلود نسخه قدیمیتر کافی است به وبسایت رسمی وردپرس و بخش نسخههای منتشر شده بروید.
فراموش نکنید که سراغ نسخههای خیلی قدیمی هم نباید بروید. نسخههای قدیمیتر ممکن است مشکلات امنیتی برای وبسایت شما به همراه داشته باشند. وردپرس در نسخههای جدیدتر خود لایههای امنیتی قویتری را پیاده سازی میکند.
مرحله دوم – غیرفعالسازی پلاگینها
دومین کاری که باید سراغ آن بروید غیر فعال کردن تمامی پلاگینهای نصب شده روی وردپرس است. برای اینکار به وارد پیشخوان وردپرس شوید و به مسیر افزونهها رفته و تمامی افزونهها را غیر فعال کنید.
اگر که وارد پیشخوان وردپرس شوید، با استفاده از FTP و از طریق هاست خود پلاگینها را غیر فعال کنید. کافی است که پوشه پلاگینها را تغییر نام دهید.
مرحله سوم – حذف فایلها و بارگذاری پوشههای جدید
در قدم بعدی باید با استفاده از یک حساب FTP به اکانت هاست خود دسترسی پیدا کنید. در هاست خود در پوشه اصلی که وردپرس را نصب کردهاید، دو پوشه wp-admin و wp-includes را حذف کنید. (حواستان باشد که به اشتباه پوشههای دیگر را حذف نکنید، در غیر این صورت قطعا دچار دردسر میشوید.)
حال باید نسخه وردپرسی که دانلود کردهاید را با نسخه فعلی جایگزین کنید. فایل دانلود شده را از حالت فشرده سازی خارج کنید و تمامی محتویات را به غیر از wp-content در پوشه نصب وردپرس کپی کنید. (به هیچ عنوان پوشه wp-content را جایگزین نکنید.)
مرحله آخر – لاگین و بروز رسانی دیتابیس
اگر تا به اینجای کار را به درستی انجام داده باشید، به راحتی میتوانید وارد پیشخوان وردپرس خود شوید. بعد از لاگین پیغامی دریافت میکنید که باید محتوای دیتابیس را بروز رسانی کنید. بعد از بهروزرسانی دیتابیس همه چیز طبق روال عادی کار میکند.
فقط فراموش نکنید که گزینه آپدیت خودکار وردپرس را غیر فعال کنید. زیرا آپدیت خودکار وردپرس باعث میشود مجددا آخرین نسخه از وردپرس دانلود و نصب شود که در نهایت تمامی کارهای شما بیهوده میشود. برای غیر فعال کردن قابلیت بهروزرسانی خودکار، کافی است که قطعه کد زیر را در فایل wp-config.php تایپ کنید:
define( ‘AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED’, true );
دانگرید پلاگین و قالب وردپرس با استفاده از پلاگین WP Rollback
ببرای اینکه از نسخههای قدیمیتر یک پلاگین یا قالب استفاده کنید، میتوانید به سراغ پلاگین WP Rollback بروید. خوشبختانه این پلاگین هم رابط کاربری بسیار سادهای دارد.
یک نکته را فراموش نکنید که این پلاگین فقط و فقط از قالبها و افزونههایی که در وبسایت رسمی وردپرس منتشر شدهاند، پشتیبانی میکند. قبل از اینکه سراغ این پلاگین بروید قابلیت بهروزرسانی خودکار را هم برای پلاگینها و هم برای قالبها غیر فعال کنید.
برای این کار کافی است که دو قطعه کد زیر را به فایل function.php اضافه کنید:
add_filter( ‘auto_update_plugin’, ‘__return_false’ );
add_filter( ‘auto_update_theme’, ‘__return_false’ );
برای اینکه پلاگین یا قالبی را به نسخه قدیمیتر بازگردانید، به صفحه پلاگینها و قالبها بروید. پلاگین و قالب مورد نظر را انتخاب کنید. در کنار لینکهای Edit، Activate، Live Preview و حذف، لینک دیگری خواهید دید با نام Rollback. با کلیک روی این لینک به صفحه جدیدی هدایت میشوید، که میتوانید در آنجا نسخههای قبلی را انتخاب و فعال کنید.
باز هم تاکید میکنیم که این افزونه فقط از پلاگینها و قالبهایی که در وبسایت رسمی وردپرس قرار دارند پشتیبانی میکند. اگر که لینک Rollback را در کنار قالب یا افزونه مشاهده نکنید به این معنی است که در مجموعه وردپرس قرار ندارد.