همانطور که قبلاً توضیح دادیم وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا تحت وب میباشد. برای راهاندازی و نصب وردپرس روی لوکال هاست نیازمند برنامههایی هستید که فایلهای PHP را اجرا و اطلاعات را بر روی دیتابیس ذخیره کند. برای اجرای وردپرس بر روی کامپیوتر شخصی یا همان لوکال هاست نیازمند این هستیم که این زمینه برای وردپرس فراهم شود. علاوه بر این برای انجام این کار چندین برنامه وجود دارد؛ یکی از بهترین این برنامهها، برنامه XAMPP میباشد.
اکنون چند نکته در رابطه با نصب زمپ بیان میکنیم و در ادامه آموزش نصب وردپرس بر روی لوکال هاست Xampp را توضیح خواهیم داد.
آموزش نصب XAMPP روی ویندوز
بعد از دانلود زمپ و اجرای آن روی سیستم دقیقاً مثل نرمافزارهای دیگر تنها کافی است با کلیک برروی گزینه Next مرحله نصب را بهپایان برسانید. همچنین چنانچه در هنگام نصب، صفحهای مانند صفحه زیر را مشاهده کردید فقط تیکهای موردنیاز را تیک میزنیم تا ماژولهای اضافی نصب نشوند.
در پایان و در صفحه آخر روی Next کلیک کنید تا نصب شروع شود.بعد از نصب بر روی آیکون زمپ با اسم Xampp Control کلیک کنید تا صفحه زیر لود شود.
نصب وردپرس روی لوکال هاست
نصب وردپرس روی لوکال هاست Xampp چندان کار پیچیدهای نیست و شما میتوانید بهراحتی آن را انجام دهید. این کار به نسبت نصب برویهاست خریداریشده راحتتر است
ساخت دیتابیس در XAMPP
در اولین قدم باید یک دیتابیس برای نصب وردپرس ایجاد کنید؛ برای انجام این کار در قسمت آدرس مرورگر باید عبارت localhost/phpmyadmin را وارد کنید؛ که پس از زدن دکمه Enter صفحه زیر باز میشود. سپس شما باید در مرحله بعد بر روی دکمه مشخصشده کلیک کنید.
شما میتوانید در صفحه بازشده در قسمت اول که با عدد 1 مشخصشده است یک نام برای دیتابیس خود وارد کنید؛ و همچنین در قسمت بعد میتوانید فرمت پشتیبانیکننده دیتابیس خود را انتخاب کنید. این موضوع چندان اهمیت ندارد اما به شما توصیه میکنیم روی گزینه مشخصشده در تصویر زیر قرار دهید.
بعدازاینکه دیتابیس خود را ایجاد کردید میتوانید از آن برای نصب وردپرس استفاده کنید. در نظر داشته باشید که در برنامههایی مثل زمپ یوزرنیم بهصورت پیشفرض root است و فاقد پسورد میباشد. این موضوع به دلیل اینکه در کامپیوتر شخصی خودتان است مشکلی ندارد و شما میتوانید آن را در آینده تغییر دهید.
آپلود فایلهای وردپرس روی لوکال هاست
برای انجام این کار ابتدا آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنید؛ و به آدرس نصب Xampp یعنی C:\xampp بروید. در مرحله بعد وردپرس خود را در پوشه Htdocs که بهعنوان ریشه هاست شما عمل میکند از حالت زیپ در فایلی با نامی که دوست دارید سایتتان به آن آدرس در لوکال هاستتان بالا بیاید خارج کنید. بهعنوانمثال اگر نام فایل شما mihanwp باشد؛ آدرس سایت شما در لوکال هاست بهصورت localhost/mihanwp میشود.
در ادامه در فایلها فایل wp-config-sample.php را با یک برنامه ویرایشگر بازکنید و مشخصات دیتابیس خود را در مکانهای مشخصشده وارد کنید. و سپس آن را با نام wp-Config.Php ذخیره کنید.
define('DB_NAME', 'database_name_here');
define('DB_USER', 'username_here');
define('DB_PASSWORD', 'password_here');
define('DB_HOST', 'localhost');
در مرحله بعد شما باید مطابق کد بالا در بخش Database_name نام دیتابیس را وارد کنید.
در بخش Username_here باید نام کاربری را وارد کنید؛ که این قسمت در حالت پیشفرض بهصورت root میباشد.
همچنین بخش password_here را باید حتماً پاککنید تا بهصورت سفید برای شما نمایش داده شود.
سپس بعد از ذخیره فایل با اسم جدید سایت را باز میکنیم تا به صفحه نصب برویم. همانطور که در مثال بالا گفتیم آدرس سایت شما localhost/mihanwp میشود. که بعد از باز کردن آن صفحه زیر برای شما نمایش داده میشود.
نصب معروف ۵ دقیقهای وردپرس ?
شما باید در مطالب مشخصشده در تصویر اطلاعات خود را وارد کنید.
در پایان روی دکمه راهاندازی کلیک کرده و پس از مدتی مشاهده میکنید؛ صفحهای مانند تصویر زیر برای شما نمایش داده میشود که به شما اعلام میکند وردپرس با موفقیت نصب شد. در این مرحله کار شما بهپایان میرسد و شما میتوانید با کلیک برروی گزینه ورود به صفحه ورود سایت منتقل شوید.